معاون پرستاری وزارت بهداشت، اجرا نشدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری از سال ۸۶ را متوجه وزرای بهداشت قبلی دانست.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، عباس عبادی، در جلسه شورای عالی نظام پرستاری، با عنوان این موضوع که در خصوص تعرفهگذاری خدمات پرستاری صحبتهای زیادی صورت گرفته است، گفت: وزرای بهداشت قبلی اگر قرار بود به قانون تمکین کنند، تعرفهگذاری از سال ۸۶ به بعد اجرا میشد.
وی ادامه داد: زمان اجرای طرح تحول سلامت، پولدارترین زمانی بود که وزارت بهداشت به خود دیده بود و به قول خودشان فرصتی ایجاد شد تا مشابه طرح «اوباماکر» را در کشور اجرا کنند. شرایط مالی وزارت بهداشت حداقل در دور اول بسیار مناسب بود، به همین دلیل زمان مناسبی برای اجرای تعرفهگذاری خدمات پرستاری بود.
معاون پرستاری وزارت بهداشت به حمایتهای رهبری از طرح تعرفهگذاری خدمات پرستاری اشاره و تصریح کرد: همه مدیون حمایتهای معنوی رهبری هستیم و اگر این حمایتها نبود این اتفاق نمیافتاد. آقای وزیر هم مطرح کردند که این برای من حجت شرعی است و همان موقع هم خودشان و هم دیگران را مکلف کردند که این را پیگیری کنند.
عبادی ادامه داد: البته نقش قابل توجه سازمان نظام پرستاری در این زمینه قابل انکار نیست و همگرایی که بین معاونت پرستاری و وزارت بهداشت پیش آمد، موجب شد این اتفاق در زمینه تعرفه گذاری خدمات پرستاری صورت گیرد.
وی ضمن متذکر شدن این موضوع که طرح تعرفهگذاری خدمات پرستاری معایبی دارد و همه بایستی این را بپذیریم که طرح باید اصلاح شود، گفت: دهه ۶۰ که نظام پرداخت پزشکی ایجاد شده بود، کتاب ارزشهای نسبی آنها به اندازه دفتر ۴۰ برگ بود، اما اکنون این کتاب بسیار حجیم شده است، بنابراین ما نیز باید صبر کنیم.
عبادی یادآور شد: وقتی وزیر هستید حتی اگر پرستار باشید موضوع شما فقط پرستاری نیست، بلکه باید به همه موضوعات سلامت اعم از بهداشت، دارو، تحقیقات پزشکی، آموزش و…، ورود کنید، اما ما چون پرستار هستیم، بر این موضوع متمرکز هستیم. من نه به عنوان معاون پرستاری بلکه به عنوان برادری که شاهد زحمات وزیر بهداشت هستم، حمایتهایی که ایشان از ما دارند را میبینم و حتی وقتی سایر گروهها مطالبه تعرفه مشابه ما را داشتند، وزیر بهداشت گفتند اگر توانایی دارید مثل معاونت پرستاری قانون تصویب کنید؛ چرا که ما داریم طبق قانون عمل میکنیم.
معاون پرستاری وزارت بهداشت درباره بودجه نیز گفت: تا به امروز سازمان برنامه بودجه از پنج همت، دو و نیم همت (۲.۵۵ همت) در ۱۴ آبان، ۲۸ آبان، ۲۸ آذر و ۲۷ دی به بیمههای پایه پرداخت کرده و اگر به صورت تفکیکی بخواهم عرض کنم بیمههای سلامت ۱.۸۳ همت، تأمین اجتماعی ۶۱۰ میلیارد تومان و نیروهای مسلح ۱۱۰ میلیارد تومان دریافت کردهاند.
وی افزود: تحقق اعتبارات ما در بخشهای مختلف وزارتخانه کمتر از ۵۰ درصد بوده و ما در نظام پرستاری ۵۵ درصد دریافت کردهایم و امیدوارم بتوانیم تمام اعتبار را دریافت کنیم.
عبادی ادامه داد: بعد از اجرا، متوجه اختلافهایی در احصاء درآمد شدهایم که برخی ممکن است به زیرساختها و برخی مربوط به ارزش نسبی که برآورد کردهایم، باشد، به هر حال ما به شکل موازی در حال پیگیری مشکلات هستیم. بنابراین خواهش میکنم به ما بازخورد به موقع بدهید تا بتوانیم موارد را ویرایش و اصلاح کنیم.
وی درباره ایجاد تعرفه در سرانه نیز، گفت: لایحه این موضوع از وزارتخانه به سازمان برنامه و بودجه ارسال شده، اما اشکالی اتفاق افتاده بود و همکاران بخش بودجه سازمان برنامه و بودجه یک جدول را در دو جا آورده بودند که بلافاصله پیگیری و اعتراض کردیم که به ما اعلام کردند که اشتباه را اصلاح کردهاند.
عبادی ادامه داد: پیشنهاد ما در خصوص گنجاندن تعرفه در سرانه به مجلس ارسال میشود، اما این به معنای اتمام کار نیست و ما باید در دو حوزه تثبیت این موضوع و تعیین سهم از سرانه سلامت تلاش کنیم. طبق برآوردی که در دبیرخانه داشتیم، این رقم هشت و نیم درصد است که در ادامه با چانهزنی هر چه قدر بتوانیم این رقم را بالاتر ببریم، به نفع همکاران خواهد بود.
معاون پرستاری وزارت بهداشت اظهار امیدواری کرد با همدلی و بازخورد به موقع بتوانیم ماههای پیش رو را به خوبی طی کنیم و یادآوری کرد: اگر تعرفهگذاری خدمات پرستاری یا سایر اقدامات ما منجر به ارتقای کیفیت خدمات پرستاری نشود و مردم منتفع نشوند ما مثل بقیه جیب مردم را خالی میکنیم بدون اینکه اتفاق مبارکی برای مردم بیافتد. بنابراین تعرفهگذاری خدمات پرستاری حتماً باید به کیفیت خدمات پرستاری متصل شود و مردم انتفاع آن را از نزدیک ببینند.