در يك آزمايش جديد معلوم شد مصرف گوجهفرنگي و ساير مواد غذايي غني از نوعي آنتياكسيدان موسوم به ليكوپن خطر سكته مغزي را در مردان كاهش ميدهد.
در يك آزمايش جديد معلوم شد مصرف گوجهفرنگي و ساير مواد غذايي غني از نوعي آنتياكسيدان موسوم به ليكوپن خطر سكته مغزي را در مردان كاهش ميدهد.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، پزشكان در اين مطالعه دريافتند مرداني كه بالاترين سطح ليكوپن را در خونشان دارند 55 درصد كمتر با خطر ابتلا به سكته مغزي مواجهند.
به گزارش لايوساينس، دكتر جيوني كارپي از متخصصان علوم پزشكي دانشگاه شرقي فنلاند در اين مطالعه تاكيد كرد: يافته جديد تاييدي بر ضرورت مصرف پنج وعده ميوه و سبزي در طول روز است. رعايت اين توصيه تغذيهاي ميتواند از عوامل مهم كاهش موارد سكته در سراسر جهان باشد.
در مطالعات قبلي نيز معلوم شد ليكوپن ميتواند توان كلسترول بد را در ايجاد پلاكهاي درون سرخرگي، كاهش دهد. اين پلاكها اگر در عروق تشكيل شوند خطر سكته قلبي و مغزي افزايش پيدا ميكند.
ليكوپن همچنين از توليد كلسترول، تشكيل لختههاي خوني و تجمع پلاكتهاي خوني جلوگيري ميكنند. اين آزمايش به تفصيل در مجله نورولوژي ارائه شده است.
منبع خبرگزاری ایسنا